verwijzers 

familie

Geen aanmeldformulieren

Heeft u een klant of familielid die volgens u beschermingsbewind Beschermingsbewind en bewind
Beschermingsbewind (vaak kortweg bewind) is een beschermingsmaatregel. Dit betekent dat de rechter een 'opdracht' geeft aan de bewindvoerder om de zaken zo goed mogelijk voor u te regelen. U hoeft dan uw financiën niet meer zelf te regelen.
Er zijn meerdere vormen van bewind, meestal wordt beschermingsbewind bedoeld.
nodig heeft? Of regelt u nu de zaken maar wordt dat alles bij elkaar te veel? Wij werken niet met aanmeldformulieren maar horen graag van u wat de situatie is. Neem gerust contact met ons op of laat een bericht achter via het contactformulier, dan bel ik u. Daarna volgen we de volgende stappen:

contact

We nemen telefonisch de situatie in grote lijnen door zodat ik een inschatting kan maken of beschermingsbewind een oplossing zou kunnen zijn.

Kennismaking

Als bewindvoering een oplossing zou zijn, maken we een afspraak voor kennismaking. Dit is vrijblijvend. Het gesprek vindt plaats bij u als verwijzer of bij de klant. Vaak vinden deze gesprekken plaats met zowel degene die onder bewind gesteld moet worden als met de verwijzer/familielid. Als dit niet mogelijk is omdat dit bijvoorbeeld te veel stress geeft voor de klant, voer ik het gesprek alleen met u.

Pas daarna maakt de klant (of soms u) een keuze. Wil de klant AdOtium als bewindvoerder of klikt het misschien niet. Als de klant beschermingsbewind wil aanvragen, wordt een aanvraag opgesteld. Dit wordt grotendeels door ons verzorgd.

Aanvragen

Er volgt meestal een tweede gesprek om de stukken te ondertekenen. Als alles compleet is, wordt de aanvraag opgestuurd naar de rechtbank. De tijd tussen het versturen en de beschikking Beschikking
Het officiële stuk van de rechtbank waarin staat wie er onder bewind is gesteld en wie de bewindvoerder is. De datum die hier op staat is de startdatum van het bewind. Ook bij opheffing van het bewind volgt een beschikking van de rechtbank. U kunt het zien als een soort bewijsstuk.
(de brief van de rechtbank dat iemand onder bewind is gesteld) wisselt. Dit duurt meestal tussen de drie en acht weken. De totale aanvraag van het eerste gesprek tot de beschikking duurt gemiddeld zes weken tot twee maanden.

Waarom AdOtium?
AdOtium is een klein en flexibel bewindvoerderskantoor. Wij kennen al onze klanten. We richten ons specifiek op een psychisch kwetsbare groep. Deze groep vind het vaak lastig om verschillende contactpersonen te hebben. Ook duidelijkheid en eerlijkheid is vaak belangrijk. We nemen de tijd voor contactgroei en proberen waar dat kan mee te bewegen met de klant of naar werkbare oplossingen te zoeken. Vaak is er meer mogelijk dan we denken.

 

Visie

Ieder mens is uniek en leeft op zijn eigen manier met zijn eigen kunnen. Als je niet (meer) alles kunt, verlies je een stuk controle. AdOtium helpt om weer controle te krijgen. Zo kan de klant zich richten op alle zaken die hij wél kan.

Verwijzers vertellen

Je denkt mee in oplossingen en bent daar creatief in

Je vind het niet erg om dingen uit te leggen

Ik krijg snel antwoord, fijn!

Goeie ervaringen, altijd correct en attent. Fijn dat je persoonlijk contact kan hebben als er iets is. 

Fijn dat ze direct te bereiken is. Niet zoals veel kantoren bandjes en keuzemenu's

 

Kijk ook bij onze klantervaringen

Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met AdOtium.